Περί ορέξεως...

Το Περί Ορέξεως … αποτελεί την συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης Παραδοσιακά Εδέσματα στην Ν.Ιωνία Βόλου από το 1997.

Πλέον, βρίσκετε καθημερινά τα χειροποίητα προϊόντα μας στο κατάστημα μας στην Πολυμέρη 141, όπου απέχει μόλις λίγα βήματα από το Νοσοκομείο Βόλου.

Βασικές Αξίες μας η αγνότητα και η ποιότητα των προϊόντων μας! Όλα τα προϊόντα μας φτιάχνονται εδώ από αγνή πρώτη ύλη που δουλεύουμε αποκλειστικά.

Έλα μια βόλτα από το κατάστημα για να απολαύσεις τον καφέ σου στον προσεγμένο χώρο μας ή να τον πάρεις take away και δοκίμασε τις φρέσκες παραδοσιακές χειροποίητες πίτες μας που μόλις βγήκαν από τον φούρνο και λιώνουν στο στόμα σου.

Εδώ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για κάθε ώρα της μέρας.

άνοιγμα φύλλου με πλάστη

Είμαστε 3η γενιά που χρησιμοποιούμε τον παραδοσιακό τρόπο ανοίγματος φύλλου με πλάστη.

Είναι αυτή η μεταλαμπάδευση της γνώσης και της τέχνης του ανοίγματος φύλλου με πλάστη, από τη γιαγιά στη κόρη και μετά στην εγγονή, που μας έχει κάνει να θέλουμε να σας προσφέρουμε μέσα από τις παραδοσιακές χειροποίητες πίτες μας όλη αυτή τη παράδοση, το μεράκι,την εμπειρία....

Γιατί τελικά, το μυστικό είναι στο φύλλο.... 

άνοιγμα φύλλου με πλάστη
άνοιγμα φύλλου με πλάστη

Ποϊότητα & Μεράκι

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για όλα μας τα προιοντα είναι άριστες και ελέγχονται καθημερινά. Η ικανοποίησή μας είναι η δική σας απόλαυση στο γαστρονομικό μας παραδοσιακό μεράκι.

Το μυστικό είναι στο φύλλο
Our Philosophy

Η παραδοσιακή πίτα στη Μεσογειακή διατροφή

Η πίτα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που καταναλώνεται από άκρη ως άκρη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Γι’ αυτό άλλωστε και κατέχει ξεχωριστή θέση τόσο στη Μεσογειακή διατροφή όσο και στην παράδοση πολλών χωρών που περικλείουν τη λεκάνη της Μεσογείου.
Η πίτα αποτελεί μια επιλογή γεύματος, που μπορεί να καταναλωθεί με μεγάλη ευκολία είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Στο παρελθόν θεωρούνταν ως «η βασίλισσα της κουζίνας των φτωχών», καθώς σε αυτή μπορεί να προστεθεί οποιοδήποτε υλικό υπάρχει στην κουζίνα ενός νοικοκυριού, χωρίς έτσι να «χαραμίζεται» τίποτα.
Επιπλέον, πολλά είδη πίτας παρασκευάζονται εθιμοτυπικά σε περιόδους γιορτών ή σε ξεχωριστές περιστάσεις, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο κοινωνικό πλαίσιο της συντροφικότητας που περικλείει η Μεσογειακή διατροφή.
Οι πίτες έχουν την τιμητική τους, τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, κάθε εποχή. Αναλόγως με το «γέμισμα» που θα επιλέξετε στην πίτα σας, μπορεί να απολαύσετε ένα γεύμα αλμυρό ή και γλυκό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

χειροποίητες πίτες
χειροποίητες πίτες

Ελάτε να ζήσετε την εμπειρία...

Στο κατάστημά μας, μπορείτε να δείτε από κοντά ολόκληρη τη παρασκευή των πιτών μας,από το "άνοιγμα¨ φύλλου με πλάστη, τη γέμιση, μέχρι το ψήσιμο... Τέλος αν επιθυμείτε μπορεί η δική σας παραδοσιακή χειροποίητη  πίτα να παρασκευαστεί μπροστά σας και να ψηθεί όσο εσεις θα απολαμβάνετε στο διαμορφωμένο χώρο μας, ένα από τα ροφήματα που διαθέτουμε..